Selecteer een pagina

Duurzame voornemens voor 2021!

Een nieuw jaar betekent een nieuwe start. En goede voornemens! Of je ze al gemaakt hebt of niet, het is altijd een goed idee om je voornemens duurzaam te maken. Ook qua mode! Hieronder vind je 5 voornemens om je kledingkast te verduurzamen in 2021.

Leer je eigen stijl kennen

Vaak wordt er bij duurzame kleding gedacht aan tijdloze kledingstukken. Maar niet iedereen heeft een tijdloze, simpele kledingstijl. Het is veel duurzamer om je eigen stijl te leren kennen, en zo kleren te kopen. Op die manier gooi je minder snel kleding weg en draag je je kleding veel vaker! 

Maak nieuwe combinaties

Herontdek je kledingkast! Je hoeft niet altijd te gaan winkelen om een nieuwe look te krijgen. Gooi de kleding die je al hebt in een nieuw jasje door kleding samen te dragen die je eigenlijk nooit combineert. Hierdoor kun je er al snel heel anders uitzien. Daarnaast kun je dit blijven doen; er zijn altijd wel nieuwe combinaties te bedenken.  

Begin met kleding swappen

Je kent het vast wel. De kast is uitgeruimd maar er is een heleboel kleding tevoorschijn gekomen die je eigenlijk nooit meer aandoet. Je zou dit naar de kringloop kunnen brengen, maar nog leuker is om een kleding swap dag te organiseren met je vrienden! Iedereen neemt de kleding mee die ze weg willen doen. Die kleding kunnen jullie nu ruilen. Je weet maar nooit wie er super blij is met dat jasje dat je weg wilde doen! 

 

Shop bewuster

Het is leuk en makkelijk om zonder na te denken te gaan shoppen. Maar denk voor een duurzamer 2021 tóch even na voor een aankoop. Heb ik dit wel nodig? Voegt dit iets toe aan mijn kledingkast? Ga ik dit vaak dragen of komt het achterin mijn kast terecht? Als je ‘ja’ kunt antwoorden op elke vraag, kun je naar de kassa gaan. Het is een duurzame aankoop! 

Koop meer tweedehands

Tweedehands winkelen heeft veel voordelen. Zo worden er geen nieuwe materialen gebruikt, bespaar je geld en verleng je de levensduur van een kledingstuk. Ook is ieder kledingstuk uniek; je zult niet snel iemand zien met dezelfde outfit als jij! 

Nu weet je hoe je duurzamer kunt zijn met kleding in 2021. Ga jij een van deze voornemens overnemen? Of heb je andere duurzame voornemens? Laat het ons weten in de reacties of zet het in een post op de community!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *