Selecteer een pagina

Wat is duurzaamheid?

Eigenlijk gaat heel dit platform over duurzaamheid. En dan vooral gericht op mode. Maar voor je meer gaat leren over hoe je duurzamer kan zijn in je kleding gebruik, of wat de leukste duurzame items zijn, gaan we antwoord geven op de vraag: wat is duurzaamheid?

Wat is duurzaamheid?

Wat houd het in? De definitie luidt: “Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen”. Dit betekent dus dat wij ervoor moeten zorgen dat de aarde bewoonbaar blijft. Generatie op generatie.

People, Planet, Profit

Duurzaamheid wordt vaak omschreven door middel van de drie P’s, people (mens), Planet (milieu), profit (economie). De afgelopen twintig jaar is duurzaamheid een belangrijk begrip geworden. Hiervoor keken de mensen niet zo nauw naar hoe slecht of goed een product is voor het milieu. Maar de aarde is aan het uitputten. De grond raakt onvruchtbaar en natuurlijke hulpbronnen, zoals gas, bomen en olie raken langzaam op. Ook is de CO2-uitstoot te hoog en warmt de aarde op. Als we aan deze dingen niet snel iets doen, kunnen volgende generaties niet meer op de manier leven zoals wij dit nu doen.

Duurzaam kopen

Duurzaam kopen betekend dat je kritisch bent op alles wat je aanschaft. Heb je het echt nodig? Ga je het vaak aan doen? Ga je het vaak gebruiken? Kan ik het tweedehands kopen? Heeft het een lange levensduur? Is het product gemaakt van goede, eerlijke materialen? Wordt het op een milieuvriendelijke manier geproduceerd? Kan het gerecycled worden? Dit zijn allerlei vragen die je jezelf moet stellen voor je iets koopt. Door dit te doen maken we de wereld met zijn alle een stukje beter.

Nu weet je wat duurzaamheid betekent. Wist jij dit al? En wat doe je al aan duurzaamheid of ga je er vanaf nu aan doen? Laat het weten in de reacties of plaats een post in de community!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *