Selecteer een pagina

3 tips om van je fast fashion verslaving af te komen

Zara, H&M, Primark en Shein… Het is zo makkelijk om in de ban te raken van deze merken. Maar hoe breek je deze gewoonte? Hier zijn 3 tips om in de toekomst sneller te kiezen voor sustainable fashion!

Leer meer over hoe de fast fashion industrie werkt

Wanneer je kennis hebt van de horrors achter de fast fashion industrie, zul je meer geneigd zijn om voortaan eerlijke kleding te kopen. Kijk bijvoorbeeld documentaires zoals “The True Cost” of “Unravel”. Deze docu’s zijn te vinden op Netflix en YouTube. Of lees natuurlijk ons blog over de fast fashion industrie (als je dat nog niet gedaan hebt)!

Neem een kijkje op tweedehands re-sell websites

Vinted, Depop en United Wardrobe. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Deze online communities zijn een goudmijn aan trendy, goedkope duurzame kleding! Voor iedere stijl is er wel een verkoper te vinden. Wanneer je tóch nog een beetje moeite hebt met afstand doen van de fast fashion winkels, kun je hun kleding alsnog via deze sites kopen. Op deze manier behoudt jij je stijl én worden de Zara/Primark/Shein-kleding hergebruikt!

Ga op zoek naar je favoriete duurzame kledingwinkels

Omdat je niet meer bij je oude favoriete winkels terecht kan, is er vervanging nodig! Online zijn talloze duurzame kledingwinkels te vinden. Wie weet zit er eentje bij waar je nog nooit van gehoord had, maar nog beter bij je past dan de fast fashion retailers!

Hopelijk maken deze 3 tips het makkelijker en aantrekkelijker om te kiezen voor eerlijke kleding. Laat het ons weten: hebben deze tips jou geholpen? Of heb je zelf nog een tip?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *