Selecteer een pagina

Waarom is het goed om tweedehands kleding te kopen?

Waarom tweedehands kleding kopen?

Tweedehands kleding kopen heeft veel voordelen, het is duurzaam en het is goedkoop! Wat wil je nog meer? In deze blog ga je alles lezen over waarom het zo goed is en waar je het kan kopen.

Fast fashion industrie

In de wereld waar we tegenwoordig in leven wordt heel veel fast fashion verkocht. Modeketens zoals Zara en H&M zijn razend populair. In andere blogs vertellen wij meer over de fast fashion industrie. Maar de productie hiervan kost heel veel water, de vervoering stoot veel CO2 uit en de mensen die de kleding produceren werken in slechte omstandigheden. Dit zijn precies de dingen waar verandering in moet komen!

 

Goedkope duurzame kleding

Door tweedehands kleding te kopen draag je bij aan het verbeteren van de wereld, en het is ook nog is hartstikke goedkoop. Om een aantal redenen is het zo duurzaam.

Ten eerste wordt de levensduur van een kledingstuk verlengd. Iemand die is uitgekeken op het product verkoopt het, en jij bent er heel blij en gaat het vaak dragen.

Ten tweede zorg je ervoor dat de afvalberg verkleint. Als jij het kledingstuk niet had gekocht had deze persoon het waarschijnlijk weggegooid, en dat is nu voorkomen!

En tenslotte draag je niet bij aan de fast fashion industrie. Wanneer wij daar minder kopen, gaan zij vanzelf minder produceren!

Ben jij overgehaald? Zoek op bijvoorbeeld Vinted voor leuke tweedehands kleding. Draag jouw steentje bij aan een betere wereld!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join

Work With Me